.
 Netfinans.se
NYHETER - aktuellt inom lån Tillbaka till
Snabblån Netfinans.se >>
<< Tidigare - Senare >>


Skyhög ränta för bankkort hos ICA

Avanzas sparekonom Claes Hemberg rasar mot de räntor som ICA-banken belastar sina 600.000 kortkunder med. Till Svenska Dagbladet säger han att banken mer än fördubblat sina redan höga "ocker-räntor" och tar ut upp mot 16 procent för vissa av sina kredittjänster. Utöver detta tillkommer en årsavgift på 324 kronor.Myndigheter tjänar miljoner på dina personuppgifter

Med stöd av offentlighetsprincipen säljer svenska myndigheter dina personuppgifter till den som önskar. Syftet för köparna är nästan uteslutande att nå dig som konsument med olika försäljningserbjudanden. Skatteverket. CSN, Bolagsverket och Transportstyrelsen tillhör de mest aktiva försäljarna.


Skärpt bevakning av snabblåneföretag på remiss

Finansdepartementet föreslår att det ska krävas ett särskilt tillstånd från Finansinspektionen (FI) för att bedriva snabblåneverksamhet. Syftet är att skärpa bevakningen av snabblåneföretagens verksamhet och att ge låntagarna bättre skydd vid kreditgivning.
Den nya lagen föreslås gälla från första januari nästa år.


Kraftiga böter föreslås för lån utan kreditkontroll

Justitiepartementet föreslår en ny lag som innebör böter för långivare som inte gör en korrekt kreditkontroll på sina kunder. Bötesbeloppet föreslås bli upp till en tiondel av årsomsättningen. Lagen välkomnas av flera aktörer, bland andra Mobillån och företagets vd säger till Di att "det ligger i allas intresse att man har en bra kreditprövning".
För några veckor sedan prickades fyra sms-långivare för lån till personer utan återbetalningsmöjligheter, Sett Finans, Netlender, Info Finans och Creditum. Netfinans marknadsför ingen av de prickade företagen.
Den nya lagen planeras träda i kraft i slutet av 2013.Förbud mot sms-lån slutsats i jävig enkät

Länsförsäkringar har undersökt svenska folkets inställning till så kallade sms-lån och påstår att över 80 procent av de tillfrågade vill få bort denna typ av snabblån från marknaden. I sammanhanget skall nämnas att Länsförsäkringar Bank - med egen långivning  - har ett egenintresse av kritisera konkurrerande låneprodukter. Enligt Länsförsäkringar är det i synnerhet äldre över 56 år som är kritiska till sms-lånen. I åldersgruppen mellan 20 och 55 år är en av tio positiva till dessa lån.Förbud mot att kalla sms-lån gratis

Konsumentverket uppmanar i ett brev till elva sms-låneaktörer att upphöra med att marknadsföra lån som gratis även om det gäller lån utan ränta och andra kostnader. Ordet "gratis" kan missleda kunderna att tro att de får pengarna utan att behöva betala tillbaka, menar verket. Enligt god sed för kreditgivning måste långivare vara återhållsamma och måttfulla i sin marknadsföring av lån och att använda gratis i reklamen är ett brott mot detta, anser Konsumentverket. Bolagen har till i mitten av mars på sig att reagera på konsumentverkets brev. Efter detta tar verket ställning till eventuella åtgärder mot de som inte hörsammat uppmaningen.

 


<< Tidigare - Senare >>E-post l Privacy Policy/Cookies l Lånefakta
Netfinans.se ©2008 - 2018